Årets 2022 premierade idrottare och funktionärer

Sibbo-Vargarnas centralstyrelse premierade årets 2022 bästa idrottare och funktionärer i följande fem kategorier: årets senioridrottare, årets junioridrottare, årets lag, årets tränare och årets volontär. Centralstyrelsen utsåg de premierade på sitt möte 23.3. och ett premieringstillfälle ordnades på Ullala torsdagen 30.3 före föreningens vårmöte. Centralstyrelsens vice ordförande Johanna Blom överräckte utmärkelserna till följande:

Årets senioridrottare: Lars Lampinen (styrkelyft)
Lars deltog i styrkelyfts VM i St. John’s i Kanada 8-15.10.2022 både i den klassiska och utrustade tävlingen och kammade hem sju silvermedaljer och en guldmedalj. Lars är även regerande innehavare av finskt rekord både i knäböj, marklyft samt i totalresultat (herrar 60, viktklass 120+).

Årets junioridrottare: Saana Kajander (orientering)
Saana vann guld i långa FM i klassen D15, i FM-sprint blev hon 4:e, på FM ultralånga distansen 5:e och på FM medeldistansen 7:e. I FM-stafetten fick hon silver i klassen D18 tillsammans med Saga Wickholm och Cecilia Nordgren.

Årets lag: P2011 (fotboll)
Laget hade ett grymt tillväxtår och utvecklingen fortsätter. Laget har höjt sin nivå spelmässigt och varit framgångsrika i turnering. Laget har fantastiska funktionärer som ger järnet.  

Årets tränare: Staffan Mickos (friidrott)
Staffan har fungerat som friidrottens tränare i över 20 år. Han tränar de äldre grupperna som nådde väldigt fina framgångar under 2022. Staffan är en uppskattad person med en bred roll. Han stöder alla idrottare och tränare inom sektionen och är dessutom med i renoveringsprojektet av Nickby centralplan.  

Årets volontär: Pekka Ollikainen
Pekka fungerar som fotbollssektionens kassör, men han är aktivt med och utvecklar hela föreningen. Han var med i projektgruppen då myClub togs i bruk och år 2022 var han med och höll i trådarna vid förverkligandet av ekonomireformen. Pekka är alltid hjälpsam och svarar på frågor som föreningens funktionärer och de anställda ställer.  

Vårmötet beslöt utöver detta att utse Britt Granqvist till Sibbo-Vargarnas hedersmedlem p.g.a. att henne gedigna arbete som föreningens kassör i mer än 20 år.  

Stort grattis till alla premierade för fina framgångar och uppskattat arbete!

Kategorier:
Nyheter