Aktuellt

Verksamhetsidé

Sibbo-Vargarnas friidrottssektion har verksamhet för barn från 6-års ålder, vuxna och veteranidrottare. På sommaren ordnas träningar och tävlingar utomhus på Nickby sportplan medan verksamheten på vinterhalvåret ordnas huvudsakligen inomhus i Allhallen.  

I dem yngsta barngupperna bekantar man sig med olika friidrottsgrenar och under träningarna lär sig barnen kroppskontroll, snabbhet och smidighet. A och O är att ha kul och målet för oss är att få barnen att röra på sig mångsidigt. När grupperna blir äldre börjar man fokusera mera på olika grentekniker och många av idrottarna börjar då fokusera på en viss gren och tävlingsinraktad träning börjar intressera. Tränarna inom föreningen ser till att ge den bästa möjliga grunden samt kunskapen för idrottaren att nå sina mål inom idrott. Oavsett åldersgrupp fokuserar vi som förening alltid på att ha det roligt samt pushar varandra mot dem egna målsättningarna.

Det viktigaste för SV friidrott är att alla trivs inom verksamheten och får njuta av den fina samhörigheten vi har i vår föreningen. Våra mål är att öka idrottsglädjen hos unga och vuxna samt få alla att röra på sig aktivt och väcka intresse inom all idrott.

Sibbo-Vargarnas friidrottare har haft stora framgångar de senaste åren. År 2019 var det bästa i sektionens historia bl.a. med sammanlagt hela 22 FM-medaljer och tre landslagsrepresentationer. Totalt var SV på 12:e plats i den landsomfattande Kalevan Malja-föreningsjämförelsen.