Skidskola för vuxna i Vintern 2024

IF Sibbo-Vargarnas skidsektion ordnar för första gången denna vinter skidskola för vuxna! Kurserna är precis för dig som har ett intresse för skidåkning, ny eller erfaren, och vill ta sin skidåkning till en ny nivå.

Kurserna ordnas av Sibbo-Vargarnas representationsåkare och du kan förvänta dig praktiska tips av hög klass som du sedan kan ta med dig till skidspåret. Språket på kurserna är utgångsmässigt på finska men de flesta kursinstruktörer talar bägge språken vilket möjliggör personlig feedback på ditt modersmål. Antal kursinstruktör anpassas efter antalet kursdeltagare så att varje deltagare kan få personlig feedback och individuella utvecklingstips.

I skidskolan för vuxna ordnas fyra kurstillfällen. Respektive kurstillfälle arrangeras på Söderkulla skidstadion (Amiralvägen 40, 01150 Söderkulla). Alla kurstillfällen är unika med olika fokusområden. Du kan fritt välja vid vilket och hur många tillfällen du deltar i, kurserna bygger inte på varandra. Vi rekommenderar ändå för nybörjare att anmäla sig till den första delen i vardera teknik där de mest grundläggande delarna gås igenom utförligt. Kurserna har ett max deltagarantal på 20 deltagare/kurs för att säkerställa möjligheten att alla deltagare får personlig feedback, kursplatserna fylls i anmälningsordning. Anmälan för kurserna stänger generellt 48h före kurstillfället.

Nedan hittar du mer specifik information om kurstillfällena.

Tisdag 30.1 kl. 18:00-19:30 

Skidåkning klassiskt – diagonal – Anmälningslänk (Myclub)

Denna skidkurs är för dig som vill lära sig den mest utnyttjade och grundläggande tekniken inom den klassiska skidåkningen, diagonalåkningen. Lämpar sig såväl för nybörjare som vill komma igång med skidåkningen samt mer erfarna åkare som vill förbättra sin klassiska diagonalteknik.

Tisdag 6.2 kl. 18:00-19:30

Skidåkning klassiskt – parstakning och parstak med frånskjut – Anmälningslänk (Myclub)

Denna skidkurs är för dig som vill uppnå en mångsidigare klassisk skidåkning och utnyttja tekniker som skapar fart i lättare terränger. Kursen ger dig en introduktion till parstakning och bjuder på praktiska tips för en effektivare och kraftfull stakning. Lämpar sig såväl för nybörjare som vill bekanta sig med tekniken samt mer erfarna åkare som vill utveckla sin parstakning. Innehåller även inslag av parstakning med frånskjut.

Tisdag 13.2 kl. 18:00-19:30

Skidåkning fristil – växel 2 (kuokka) – Anmälningslänk (Myclub)

Denna skidkurs är för dig som vill lära sig den mest utnyttjade och grundläggande tekniken inom skidåkning i fristil. Kursdeltagaren har även nytta av kursens grundläggande tips för hantering av fristilsskidorna Lämpar sig såväl för nybörjare som vill komma igång med skidåkningen samt mer erfarna åkare som vill förbättra sin teknik inom skidåkning i fristil.

Tisdag 20.2 kl. 18.00-19.30

Skidåkning fristil – växel 3 & 4 (wassberg & mogren) – Anmälningslänk (Myclub)

Denna skidkurs är för dig som vill uppnå en mångsidigare skidåkning inom fristil och utnyttja tekniker som skapar fart i lättare terränger. Kursen ger dig en introduktion till växel 3, i folkmun Wassberg samt växel 4, i folkmun Mogren. Därtill bjuder den på praktiska tips för en effektivare och kraftfull skidåkning. Lämpar sig såväl för nybörjare som vill bekanta sig med tekniken samt mer erfarna åkare som vill utveckla sin fristilsteknik.

Obligatorisk text

Samlingsplats

Söderkulla skidstadion (Amiralsvägen 40, 01150 Söderkulla). Kurserna dras huvudsakligen på skidstadion och dess närområde.

Pris

40 € / kursdeltagare då du deltar på ett kurstillfälle

60 € / kursdeltagare då du deltar på två kurstillfällen

80 € / kursdeltagare då du deltar på tre kurstillfällen

100 € / kursdeltagare då du deltar på alla fyra kurstillfällen

Arrangören fakturerar anmälda deltagare genom föreningens Myclub -system.

Rekommenderad och nödvändig utrustning

Deltagare förväntas (och rekommenderas) ha utrustning för klassisk skidteknik på kurserna för klassisk skidåkning och utrustning för fristil på kurserna för fristil. För de klassiska kurserna rekommenderas deltagare även att ha för väderförhållandena lämplig vallning ifall man har klassiska skidor som kräver fästvallning.

Därtill rekommenderas kursdeltagare att klä sig varmare än inför en vanlig skidtur, eftersom vi på kursen utför teknikövningar på öppet område och ställvis även står på plats

Avbokning av anmälan:

Kursanmälan är bindande.

Vid sjukdom eller dylik betydlig orsak, kan deltagare avboka sin anmälan genom Myclub / kontakta benny.holmgren97@icloud.com

Inhibering eller förflyttning av kurs

Arrangören behåller rätten att inhibera kurstillfällena p.g.a. väderomständigheter, snöförhållanden, insjuknande av kursinstruktör eller övrig force majeure -orsak, vid behov även på kort varsel.

  • Köldgräns: -15.

Arrangören behåller även rätten att inhibera en kurs, om kursen 48h före kursens angivna starttid samlat 3 eller färre anmälda kursdeltagare.

Arrangören meddelar anmälda kursdeltagare personligen om kursen tvingas inhiberas eller flyttas till senare tillfälle. Vänligen ange korrekta kontaktuppgifter i samband med anmälan.

Försäkring

Kursarrangören har inte försäkrat kursdeltagare. Kursdeltagare ansvarar för egen försäkring. 

Förfrågningar.

Anmälning, avbokningar, betalning: via MyClub / benny.holmgren97@icloud.com

Kursinnehåll: benny.holmgren97@icloud.com

Arrangör

IF Sibbo-Vargarna rf skidsektion, fo-nummer: 0303526-8