Årets idrottare och funktionärer 2023

IF Sibbo-Vargarna r.f Centralstyrelsen har på sitt möte 14.3.2024 beslutat att premiera bästa idrottare och funktionärer av året 2023.

På bilden IF Sibbo-Vargarnas ordförande Pirjo Moen tillsammans med Harri Bergman (fotboll), Lumi Koskelainen (friidrott) och Taisto Olenius (friidrott).

Årets idrottare (senior): Petteri Muukkonen, orientering

Petteri Muukkonen vann totalt 2 VM-medaljer och 4 FM-medaljer under säsongen 2023. Han vann guld i veteranernas VM-tävlingar i Slovakien på medeldistansen och silver på långdistansen i klassen H45. Muukkonens saldo från FM-tävlingarna var också ståtlig: guld på ultralånga sträckan, brons på långdistans, medeldistans och sprint samt 4:e på natten.

Årets idrottare (junior): Lumi Koskelainen, friidrott

År 2023 vann Lumi Koskelainen FM guld i F-14 längd med resultatet 5,51 m. Hon var statistik etta i Finland i längd- och höjdhopp i sin klass samt statistik tvåa i Europa i höjd med resultat 1,70 m.

Lumi är en mycket motiverad ung idrottare som tränar hårt – i år har träningsmängden ökat rejält och hon har gått klart framåt på många plan. Hon tränar dels i gruppen med år 2009–2006 födda och dels med sin personliga tränare Taisto Olenius. Träningen hålls mångsidig, inkluderande flera hoppgrenar, löpning och mångkamp.

Årets lag: Friidrottens stafettlag

Året 2023 vann herrarnas stafettlag FM silver på 4×200 meter inomhus. I laget sprang Eljas Aalto, Mikael Granqvist, Anton Kunnas och Matias Tulokas.

IF Sibbo-Vargarnas herrlag i löpstafetter har haft stora framgångar de senaste åren. Det finns ett underlag på ca. 10 herrfriidrottare som beroende på löpsträcka och löparnas dagsform kan kombineras till hårda stafettlag alltid då det gäller. Så var det också vintern 2023 då 4×200 m laget bestod av en stavhoppare, en kort häcklöpare och två 200–400 m löpare. Även i år blev det en stafettmedalj i hall-FM (4×300 m denna gång) även om endast en av löparna från laget i fjol deltog nu. Egentligen tränar alla herrarna sina egna grenar på eget håll eftersom alla är vuxna och bor på olika orter i landet. Ibland, speciellt före stafettmästerskap, görs gemensamma träningar, men det viktigaste är att lagandan alltid är på topp när olika stafettmästerskap närmar sig och man peppar alltid varandra till fina prestationer.

Årets volontär: Anneli Laurila, orientering

Anneli Laurila har varit ansvarig för många projekt under år 2023. Hon fungerade som banläggare för Keski-Uusimaa-rastit i maj och planerade banorna med fasta kontroller, som sektionen genomförde tillsammans med Sibbo kommun. I november fungerade Anneli som tävlingsledare för Kadaverloppet med 759 deltagare. I december var hon en av de ansvariga arrangörerna för Tomtetrian i Nickby. Hon är också dragare för föreningens inomhusträningar i Söderkulla under vinterhalvåret.

Årets tränare: Harri Bergman fotboll/P2011

Harri Bergman är en tränare med ett ständigt leende på läpparna som kommer till träningarna ”även med foten i paket”. Åratal av ansträngningar i S-V har lönat sig. Ett meddelande som hörts på fältet: ”Det är nog på tiden att belöna Harri”.

Kategorier:
Nyheter