Aikuisten hiihtokoulu talvella 2024

IF Sibbo-Vargarnan hiihtojaosto järjestää ensimmäistä kertaa tänä talvena hiihtokoulun aikuisille! Kurssit on suunnattu erityisesti sinulle, joka olet kiinnostunut hiihtämisestä, olit sitten vasta-alkaja tai kokenut hiihtäjä, ja haluat viedä hiihtotaitosi uudelle tasolle.

Kurssit järjestetään IF Sibbo-Vargarnan edustushiihtäjien toimesta, ja voit odottaa ensiluokkaista käytännön vinkkejä, joita voit kurssin jälkeen hyödyntää hiihtoladulla. Kurssit järjestetään lähtökohtaisesti suomeksi, mutta useimmat kurssiohjaajat puhuvat suomea sekä ruotsia, mikä mahdollistaa henkilökohtaisen palautteen jommalla kummalla kielellä. Kurssiohjaajien määrä mukautetaan osallistujien lukumäärän mukaan, jotta jokainen osallistuja voi saada henkilökohtaista palautetta ja yksilöllisiä kehitysvinkkejä.

Aikuisten hiihtokoulussa on neljä kurssitilaisuutta. Jokainen kurssitilaisuus järjestetään Söderkullan hiihtostadionilla (Amiraalintie 40, 01150 Söderkulla). Jokainen tilaisuus on ainutlaatuinen ja keskittyy eri osa-alueisiin. Voit vapaasti valita, mihin ja kuinka moneen kertaan osallistut; tietylle kurssille osallistuminen ei edellytä toisen kurssin suorittamista ennakkoon. Suosittelemme kuitenkin aloittelijoille osallistumista ensimmäiseen osaan kummassakin hiihtotavassa, joissa käydään läpi perusteellisesti hiihtotavan perusasiat. Kurssien osallistujamäärä on enintään 20 osallistujaa/kurssi, jotta voidaan varmistaa, että jokainen osallistuja saa henkilökohtaista palautetta. Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen kursseille sulkeutuu lähtökohtaisesti 48 tuntia ennen kurssikertaa. Alla on lisätietoja kunkin kurssin osalta.

Tiistai 30.1 klo 18:00-19:30

Perinteinen hiihto – vuorohiihto – Ilmoittautumislinkki (Myclub)

Tämä hiihtokurssi on tarkoitettu hiihtäjälle, joka haluaa oppia perinteisen hiihdon käytetyimmän perustekniikan, vuorohiihdon. Se sopii niin aloittelijoille, jotka haluavat aloittaa hiihdon, kuin kokeneemmillekin hiihtäjille, jotka haluavat parantaa perinteisen vuorohiihtotekniikkaansa.

Tiistai 6.2 klo 18:00-19:30

Perinteinen hiihto – tasatyöntö  ja yksipotkuinen tasatyöntö – Ilmoittautumislinkki (Myclub)

Tämä hiihtokurssi on hiihtäjälle, joka haluaa monipuolistaa perinteisen tyylin hiihtoaan ja hyödyntää vauhdikkaampia etenemistapoja kevyemmissä maastoissa. Kurssi antaa sinulle johdatuksen tasatyöntöön ja tarjoaa käytännön vinkkejä tehokkaampaan ja voimakkaampaan työntöön. Se sopii niin aloittelijoille, jotka haluavat tutustua tekniikkaan, kuin kokeneemmillekin hiihtäjille, jotka haluavat kehittää tasatyöntöään. Sisältää myös yksipotkuisen tasatyöntöosion.

Tiistai 13.2 klo 18:00-19:30

Luisteluhiihto – vaihde 2 (kuokka) – Ilmoittautumislinkki (Myclub)

Tämä hiihtokurssi on hiihtäjälle, joka haluaa oppia luisteluhiihdon käytetyimmän perustekniikan, ns. kuokan. Kurssilla käydään myös läpi luistelusuksen käsittelyä ja hallintaa. Se sopii niin aloittelijoille, jotka haluavat aloittaa luisteluhiihdon, kuin kokeneemmillekin hiihtäjille, jotka haluavat parantaa vapaan hiihtotavan tekniikkaansa.

Tiistai 20.2 klo 18.00-19.30

Luisteluhiihto – vaihteet 3 & 4 (Wassberg & Mogren) – Ilmoittautumislinkki (Myclub)

Tämä hiihtokurssi on hiihtäjälle, joka haluaa monipuolistaa luisteluhiihtoaan  ja hyödyntää vauhdikkaampia etenemistapoja kevyemmissä maastoissa. Kurssi antaa sinulle johdatuksen kolmosvaihteeseen, ns. Wassbergiin ja nelosvaihteeseen, ns. Mogreniin. Lisäksi se tarjoaa käytännön vinkkejä tehokkaampaan ja voimakkaampaan luisteluhiihtoon. Se sopii niin aloittelijoille, jotka haluavat tutustua tekniikkaan, kuin kokeneemmillekin hiihtäjille, jotka haluavat kehittää vapaan hiihtotavan tekniikkaansa.

Kokoontumispaikka

Söderkullan hiihtostadion (Amiraalintie 40, 01150 Söderkulla). Kurssit järjestetään pääasiassa hiihtostadionilla ja sen lähiympäristössä.

Hinta

40 € / osallistuja,osallistuessasi yhteen kurssikertaan

60 € / osallistuja,osallistuessasi kahteen kurssikertaan

80 € / osallistuja, osallistuessasi kolmeen kurssikertaan

100 € / osallistuja, osallistuessasi kaikkiin neljään kurssikertaan

Järjestäjä laskuttaa ilmoittautuneita osallistujia seuran Myclub -järjestelmän kautta.

Suositeltava ja välttämätön varustus

Osallistujan odotetaan (ja suositellaan) osallistuvan perinteisen hiihtotekniikan kursseille perinteisen hiihtovan hiihtovälineillä ja vapaahiihtotekniikan kursseille luisteluhiihdon välineillä. Perinteisen hiihdon kursseille suositellaan myös, että osallistujan sukset on voideltu vallitsevien sää- ja lumiolosuhteiden mukaan, jos hänellä on voideltavat perinteisen sukset. Lisäksi osallistujia suositellaan pukeutumaan lämpimämmin kuin normaalilla hiihtolenkillä, koska kurssilla tehdään tekniikkaharjoituksia avoimella alueella ja ajoittain seistään paikallaan.

Ilmoittautumisen peruutus:

Kurssi-ilmoittautuminen on sitova.

Sairauden tai vastaavan merkittävän syyn sattuessa, osallistuja voi peruuttaa ilmoittautumisensa Myclubin kautta / ottamalla yhteyttä benny.holmgren97@icloud.com

Kurssin peruminen tai siirtäminen

Järjestäjä pidättää oikeuden perua tai siirtää kursseja sääolosuhteiden, lumitilanteen, kurssiohjaajan sairastumisen tai muun force majeure -syyn vuoksi, tarvittaessa myös lyhyellä varoitusajalla.

Pakkasraja: -15.

Järjestäjä pidättää myös oikeuden perua tai siirtää kurssi, jolle on 48 tuntia ennen kurssin ilmoitettua alkamisaikaa ilmoittautunut 3 osallistujaa tai vähemmän.

Järjestäjä ilmoittaa ilmoittautuneille osallistujille henkilökohtaisesti, jos kurssi joudutaan perumaan tai siirtämään myöhempään ajankohtaan. Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään ilmoittamaan oikeat yhteystiedot.

Vakuutus

Kurssin järjestäjä ei ole vakuuttanut kurssin osallistujia. Kurssiosallistujat vastaavat omasta vakuutusturvastaan.

Tiedustelut.

Ilmoittautumisia, peruutuksia, maksuasioita tai muita yleisasioita koskevat tiedustelut: MyClubin kautta tai benny.holmgren97@icloud.com

Kurssisisältöjä koskevat tiedustelut: benny.holmgren97@icloud.com

Järjestäjä

IF Sibbo-Vargarna rf hiihtojaosto, y-tunnus: 0303526-8