Lars Lampinen palasi voimanoston MM-kilpailuista seitsemän hopeamitalia ja yksi kultamitali matka-laukussaan

S-V:n Lars Lampinen osallistui voimanoston klassisen ja varustetun luokan MM-kilpailuihin St. Johnsissa Kanadassa 8.-15.10.2022 ja kahmi seitsemän hopeamitalia ja yhden kultamitalin. Kultaa tuli varustetussa kilpailuissa penkkipunnerruksessa tuloksella 180 kg. Lars kilpailee luokassa Masters 3 ja painoluokassa 120+ kg.

Voimanosto muodostuu kolmesta eri lajista: jalkakyykky, penkkipunnerrus ja maastaveto. Kilpailijalla on kolme yritystä per laji, ja paras hyväksytty tulos per laji lasketaan yhteen lopputulokseksi. Mitaleita jaetaan lajeittain sekä lopputuloksen perusteella. Suorituksia arvostelevat kolme tuomaria samoilla periaatteilla, mutta eri kulmista.

Voimanosto on laajasti levinnyt ja kasvava laji, joka moneen otteeseen on ollut ehdolla olympialajiksi. Suomessa on noin 1000 aktiivista kilpailijaa, ja Suomea pidetään vahvana voimanostomaana kansainvälisellä tasolla.

Lars on ollut aktiivinen S-V:n voimanostojaostossa jo noin 20 vuotta. Nuorempana hän harjoitteli voimanostoa itsenäisesti, pyöräilyn, uinnin ja hiihdon ohella, ja penkistä nousi 100 kg jo parikymppisenä. 90-luvun keskivaiheella Lars aloitti laskemaan omia voimanostotuloksiaan ja vertailemaan niitä yleisiin kilpailutuloksiin ja totesi, että hänen on aika liittyä voimanostoseuran jäseneksi ja aloittaa kilpaileminen. Hän pitää voimanostoa lajina, joka sopii kaikille, niin harrastajille kuin kilpailijoille. Lopputulos on sama: voima kasvaa niin fyysisesti kuin henkisesti.  

Lars Lampinen on hallitseva Suomen ennätyksen pitäjä niin jalkakyykyssä, maastavedossa kuin yhteistuloksessa (miehet 60, painoluokka 120+). Voimanoston SM-kilpailut, joihin Lars myös osallistuu, järjestetään 18.-20.11.2022 Oulussa. Hänen tavoitteensa on parantaa omia ennätyksiään.

Pidetään peukkuja Larsille!


Kategoriat:
Uutiset