Taasjärvellä on harrastettu avantouintia vuodesta 2004 lähtien. Tällä hetkellä jäseniä on n. 200, mutta mukaan mahtuu uusia uimareita, joten tervetuloa kokeilemaan.

Avantouinti sopii lähes kaikille, mutta yleissairauksista kärsivien tulee neuvotella lääkärin kanssa. Etenkin sydän- ja verenpaineoireet saattavat estää kylmästä kylvystä nauttimisen

Sipoon kunnan talviuintipaikka sijaitsee Taasjärven länsirannalla Söderkullassa. Talviuimareiden käytössä ovat pumpun avulla auki pysyvä avanto, sulatusmatolla varustettu laituri, valaistu ranta-alue sekä lämmitetty pukukoppi. Uimapaikan käyttöoikeus on Sipoon Talviuimareilla, jotka ovat Sibbo-Vargarna urheiluseuran jäseniä.Pukukoppina talviaikaan toimii Taasjärven rannassa oleva punainen parakki. Pukukoppi on käytössämme syyskuun puolesta välistä toukokuun puoleen väliin, joten veden viilenemiseen pääsee totuttelemaan pikkuhiljaa syksyn edetessä.

Talviuinnilla väitetään olevan monia terveyttä edistäviä vaikutuksia. Hetken kestävän uinnin aikana keho saa hormoniruiskeen, joka virkistää ja kiihdyttää elimistön eri toimintoja. Talviuimarin verenkierto kohenee ja verenpaine laskee. Lämmönsäätely paranee, talviuimari palelee harvoin.

Tarttuvien hengitystietulehdusten, ”flunssien” ennaltaehkäisynä vuoden ympäri uiminen on mainio keino kuin myös paineet, huolet ja mieltä pahoittavat asiat jäävät myös helposti veteen, sillä stressihormonien eritys lisääntyy suurissa lämpötilavaihteluissa. Pulahdus kylmään veteen parantaa kudosten aineenvaihduntaa ja hidastaa solujen vanhenemista, edesauttaa ihon kimmoisuuden säilymistä pitäen ihon nuorekkaan näköisenä. Monet talviuimarit kokevat että talviuinti lievittää erilaisia nivelvaivoja. Terveydellisten vaikutusten kannalta on tärkeätä käydä usein avannossa, vähintään kolme kertaa viikossa sekä viipyä vähintään puoli minuuttia kerrallaan vedessä. Muista kuitenkin aloittaa varovasti ja mielellään kaverin kanssa.

Taasjärven uimapaikalle uusi pukukoppi

Taasjärven uimapaikalle valmistui loppuvuodesta 2023 uusi pukukoppi joka on jäsenien käytössä.