Verksamhetside

Sibbo-Vargarnas friidrottssektion har verksamhet för barn från 6 års ålder till vuxna och veteranidrottare. På sommaren ordnas träningar och tävlingar utomhus medan verksamheten på vinterhalvåret ordnas mest inomhus. De yngsta barngrupperna springer, hoppar, kastar, leker och har roligt utan att fokusera så mycket på de officiella friidrottsgrenarna. När barnen blir äldre får de lära sig mer om grenarnas tekniker, med principen att alla unga idrottare håller på med alla grenar för att uppnå en värdefull mångsidighet och ha roligt i grupp. Först när idrottarna är i tonårsåldern börjar de som vill koncentrera sig mer på en egen grengrupp och i senioråldern väljer många att satsa hårt på sin egen friidrottsgren för att nå nationell eller internationell framgång. Det viktigaste för SV friidrott är ändå att alla trivs i verksamheten och får njuta av den fina samhörigheten vi har i föreningen.

Sibbo-Vargarnas friidrottare har haft stora framgångar de senaste åren. År 2019 var det bästa i sektionens historia bl.a. med sammanlagt hela 22 FM-medaljer och tre landslagsrepresentationer. Totalt var SV på 12:e plats i den landsomfattande Kalevan Malja-föreningsjämförelsen.

På grund av Corona-krisen tränar friidrottarna tills vidare på egen hand denna vår. Vi vi strävar trots detta att ordna både träningar och tävlingar på Nickby sportplan så fort situationen tillåter det. Vi försöker också ordna trappträning i Söderkulla samt det traditionella Ärevarvet på hösten. Följ med informationen här på vår hemsida.